0

Л ена Бориславова, бивш началник - кабинет на Кирил Петков, не пропусна в първия парламентарен ден, в общия хор, също да захапе Бойко Борисов, макар и индиректно.

След думите на лидера на ГЕРБ за срещите с Алексей Петров при формирането на правителството "Денков-Габриел" се появи постът на Бориславова във Facebook:

"В опит да отклони вниманието от разследването на Турски поток и изнервен от георадара на „Хемус“, някой претопля и пренаписва истории с бившите си верни крими другари!", язвително заявява Лена Бориславова. Постът й е подчертан с червен фон и набиващи се на очи шрифт.

В поста не е назован пряко Борисов, но недвусмислено се подчертават двете теми, по които именно той е атакуван.

Междувременно, при откриването на първото за новия сезон пленарното заседание лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател коментира пред медиите, че с "Турски поток" е защитил националния интерес, след като всички газови връзки са минавали само през Турция и Гърция.

"Считам, че "Балкански поток" във времето, когато Турция и Гърция, натовски държави, направиха всичко възможно да изолират България от трасетата за пренос на газ, всичко минава през Турция и Гърция, ние успяхме да се преборим и да си направим "Балкански поток", който е 100% държавен", каза той.

 Повод за думите му бяха публикувани от НПО "Антикорупционен фонд" данни, чрез които се твърди, че има писмо на руски политик, споменаващ изграждането на газопровода.

В четвъртък Софийската градска прокуратура се самосезира по повод разпространената в медииje информация с твърдения за нарушения.