1

Н овият есенен политически сезон бе официално открит, но не в сградата с надпис „Съединението прави силата“, а в тази на бившия Партиен дом. Това предизвика мощното възмущение от страна на депутатите от „Има такъв народ“, тъй като именно те върнаха обратно народните представители в една от най-старите обществени сгради в София, докато имаха мнозинство в зала.

"Днес е позорен ден за Народното събрание, защото започва работа в сградата на БКП, никой не я нарича Народно събрание, всички я наричат партийния дом, но аз ви разбирам - вие се върнахте у дома си. Тук вие, бившите комунисти от ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, както и вие, ПП-ДБ, деца на бившите комунистически велможи на БКП, както и вие, БСП, идеологическите наследници на комунистите, тук всички вие сте у дома си. Всички заедно спокойно може да върнете петолъчката на покрива на вашата сграда, защото тя е пълна с комунисти. Ние отново ще върнем парламента в историческата сграда на Народното събрание", закани се Тошко Йорданов в декларация от трибуната.

НА СТАРТА НА НОВИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ СЕЗОН: Борисов призна, че Алексей Петров е участвал в преговорите за правителство

Йорданов прогнозира още масови граждански протести заради поскъпването на живота и отмяната на националния празник 3 март. Според него народът ще излезе на улицата, тъй като пазарът на електроенергия ще бъде либерализиран, а цените драстично ще се покачат.

"Ако смените националния празник, следващият 3 март ще бъде забележителен за вас. Българският народ ще ви образува неизлечими спомени", обърна се той към управляващото мнозинство и продължи в същия критичен тон.

ПО МЕСТАТА СИ: Започна първото заседание на Народното събрание (НА ЖИВО)

"Ако направите всички брутални поразии, които сте замислили, ви желая приятна разходка по българските улици, когато след няколко месеца литър бензин стане над 3,50, а токът, след като премахнете защитата за домакинствата, стане три пъти по-скъп" , подчерта Йорданов и заключи: „Днес е позорен ден, но от друга страна е началото на края на този позор”.