0

К орнелия Нинова споделяла една трапеза с бившия зам.-министър на икономиката от ГЕРБ Александър Манолев. Двамата си похапвали кюфтета на сладки приказки в компанията на съпруга на Нинова. Това стана ясно от снимка на Манолев споделена във Фейсбук.

Кадърът е в отговор на Нинова, която замеси името на Манолев в търговията с оръжия, в ролята си на собственик на частна фирма, която е представлявала страната при сделки с Египет. "През февруари установихме, че директорът на „Кинтекс“ Александър Михайлов е едновременно и търговски директор в частна фирма. ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също има отношения към тази фирма. Двете търговски дружества имат договорка – „Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от договорката и прехвърлят отговорността на частната фирма, която е собственост на бивш зам.-министър от ГЕРБ – Манолев", коментира Нинова пред bTV.

Манолев я опроверга като обяви във Фейсбук, че фирма няма и по темата ще се видят в съда. Изказването му бе придружено от снимка, на която с Нинова седят на една трапеза. "Работил съм със стотици хора в частния и публичния сектор. С някои сме останали приятели, а с други животът ни е разделил. С много малко хора обаче съм обядвал в бащиния дом. Хора от ГЕРБ и ДПС например не са стъпвали в него", обяви Манолев.