0

Т ийнейджърка прояви абсолютна безотговорност, като рискува живота си в опасна близост до клетката на леопардите във варненския зоопарк. Намерението на непредпазливото момиче било да си направи селфи с красивия хищник, който обаче защитил територията си, като наранил ръката й.

Инцидент

Инцидентът станал малко след 18 часа в неделя, след края на работното време, когато касите били вече затворени. „Вчера ми се обадиха, за да ми съобщят за инцидента, който за щастие не е сериозен. Разбрах само, че момичето е леко ухапано и доста уплашено”, обясни директорът на зоопарка Иванка Стоянова, цитирана от СайтЪТ. Тя добави, че девойката е постъпила безразсъдно и е рискувала изключително много, защото леопардът е пазел двете си малки. „Животното се стресира, плаши се и си пази бебетата. Затова апелирам, моля ви, не бъркайте в клетките на животните!”, каза още Стоянова. На снимки, които се разпространяват в социалните мрежи, се вижда как младото момиче е застанало до клетката на леопарда и се опитва да си направи селфи, докато докосва мрежата, до която е застанал и женският леопард. Следващият кадър е вече на близка пейка с охраната на атракциона.

thesite24.net

Опасно

„Въобще не е изключение хората да се опитват да пипат животните или да ги хранят. Понякога посетителите идват в зоопарка с нагласата, че тук животните едва ли не пеят и танцуват, но това не са циркови животни! Те не са опасни, но се стресират и се страхуват, когато някой се опита да им навлезе в личното пространство“, коментира още Стоянова.

thesite24.net

Новината за инцидента разбуни духовете във Фейсбук. „Ами пак като не е предложила и пуканки е добре. Нали ги виждам как родителите им ги насърчават да ги пипат, да ги хранят и какво ли още не. Табелите са за украса. За какво им е училище, като така и не се научават на четене с разбиране“, пише майка от Варна. Друг потребител коментира, че момичето искало да погали животното, понеже то било много сладко.