0

П редложеният от Димитър Главчев кабинет е практическата реализация на промените в Конституцията. Това поискаха и това получиха. Оттук нататък отговорността е на номинирания за премиер. Определено има много добри специалисти, какъвто е случаят с министъра на финансите Людмила Петкова. Ако Главчев реши да промени някое име от предложените министри, трябва да е много сериозно аргументирано, иначе ще бъде белег на задълбочаващата се политическа криза. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ отговорността за предложените министри е на парламента и на служебния кабинет. "Ние изпълнихме всички конституционни условия и ускорихме процеса на преговори и срещи, за да може изборите да са 2 в 1. Главчев беше единственият кандидат, който се съгласи да бъде премиер, не е имало други желаещи", коментира вицепрезидентът, цитирана от NOVA. 

Йотова прогнозира дъжд от компромати, като според нея с наближаването на изборите от коалиционното управление ще се вадят все повече и скандални факти за последните 9 месеца. "За някои партии предизборната кампания започна още от залите на президентството. Опасно е Николай Денков да отправя атаки към ДАНС", коментира тя.