0

П етима от най-талантливите световни илюзионисти пристигат у нас тази есен със завладяващия спектакъл C’est la Magie, в който освен четене на мисли и левитация ще има и телепортация и номера отвъд човешките възможности.

Звездната магична трупа включи в турнето си сцената на зала 1 в НДК с представления на 4, 5 и 6 октомври 2024 г., а билетите се изчерпват като топъл хляб, показа проверка на „Телеграф“.

Дублаж

Именитите майстори на илюзията Луис де Матос (Luis de Matos), Дарси Оук (Darcy Oake), Джеймс Мор (James More), Ю Хо-Джин (Yu Ho-Jin) и Енцо Уейн (Enzo Weyne) ще изправят сетивата ни на предела на възможното с петте си уникални начина за създаване на магията, а българските почитатели на илюзията ще видят и дори участват в нови и по-смели изпълнения. C’est la Magie е подходящо за малки и големи, защото предлага представления в различни часове, удобни за малчугани, осигурен е дублаж на български на живо и ще се излъчва успоредно на три екрана в залата.

Петима

Най-разпознаваемият португалски илюзионист Луис де Матос е известен с редица успехи по световните сцени. Казва, че неговата специалност е да предизвиква въображението на зрителите. Феновете му знаят, че той може за секунди да накара и слон да изчезне от сцената или ферари просто да се изпари във въздуха. Джеймс Мор грабва журито на Britain's Got Talent със своята ловкост и ги оставя невярващи на очите си, а епизодът с кастинга му е гледан над 100 милиона пъти в YouТube.

Изпълненията му са разпознаваеми със своята зрелищност, тъй като обича огъня, напълно необяснимите физически трансформации и предлага собствен прочит на най-опасните трикове на легендарния Худини. Енцо Уейн е наричан „един от най-изобретателните илюзионисти на нашето време“, тъй като без усилие се появява и изчезва за миг на различни места на сцената, променяйки границите на видяното и възможното. За българската публика е подготвил запазената си марка - трик, който сам нарича „Телепортираща машина“.

Дарси Оук спира дъха на зрителите в последните секунди на таймера, когато успява да се изплъзне от хватката на опасността. Поканен е да демонстрира уменията си на 90-ия рожден ден на кралица Елизабет II. Корейският илюзионист Ю Хо-Джин e сред най-младите надежди на магичното изкуство и първият победител в Magic Grand Prix от азиатски произход.