0

Б СП ще се срещне с кмета на София Васил Терзиев в Столичната община в 11:30 ч. в събота. Това съобщиха от партията, след като в петък новият градоначалник обяви, че е поканил лидерите на политическите сили на представените в СОС партии и коалиции за намирането на общи приоритети за съвместна работа в полза на гражданите на столицата и за стартиране на работата на съвета.

Вчера от Столетницата съобщиха, че на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на столичната организация на БСП и Групата общински съветници в СОС е решено в срещата да не участват представители на социалистите от София.

От ГЕРБ-СДС няма да отидат на среща с „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“), отсече общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който в предходния мандат беше шеф на градския парламент.

Имам информация, че Васил Терзиев е водил разговори с Корнелия Нинова, преди да ни изпрати официална покана. Снощи Георги Свиленски потвърди, че депутатите от БСП ще отидат днес на преговори, тъй като общинските съветници от БСП няма да отидат. Тоест, очевидно вървят пазарлъци отвъд поканите и ние няма да участваме в такива постановки, добави Георгиев, цитиран от БТА.

ИТН няма да отидат на среща при кмета Васил Терзиев, съобщиха от партията на Слави Трифонов, предаде БГНЕС.

Очаква се освен с БСП, да се проведе и среща на Терзиев с КОД.