0

В андали оставиха без вода Кричим. Неизвестни разбили тази нощ стената от термопанели на водоема "Кричим", който захранва водопроводната мрежа на града. Счупена е и антената, която подава радиосигнал към помпената станция.

"В резултат на тези според мен злоумишлени действия, е прекъсната работата на помпената станция и е преустановено водоподаването към мрежата на град Кричим", коментира кметът на общината Атанас Калчев.

Екип на ВиК - Пловдив работи от сутринта по възстановянето на нанесените щети на съоръжението и възстановяването на процеса за водоснабдяване на населението, предаде Марица.

„Предвид явния умисъл на извършеното деяние, обявявам парична награда за подаване на достоверна информация до органите на реда по надлежния ред, с цел бързото и навременно установяване на извършителите! Кощунство е в мирно време, дори и при предстоящи местни избори, злоумишлено да причиниш такива тежки щети и да лишиш населението на града от питейна вода“, каза кметът Атанас Калчев.

Той допълни, че злобата е лош съветник, но най-големи вреди нанася глупостта, а глупостта се плаща най-скъпо. 

„Реваншизмът и злобата никога не работят - нито в личния, нито в обществения и политическия живот.“, коментира още Калчев.