0

М оми и ергени, които планират да се задомят в началото на следващата година, се юрнаха да си организират парти. От 20 декември – Игнажден, до 6 януари – Богоявление, църковните бракове са забранени. Бъдещи младоженци обаче бързат да отбележат с разюздан купон края на ергенлъка. Кандидат-булките спазват благоприличие, но харчат повече, установи проверка на „Телеграф“.

След 20 декември затваряме поради липса на интерес, обясни организатор на такива прояви. Той обясни, че 80 на сто от поръчките идват от жени, но като цяло те не успяват да се отпуснат с разюздано моминско парти както Русата Златка, а вместо това се ориентират най-вече към фотосесии, СПА процедури и грижи за кожата (таванът е около 1600 лв.), докато при мъжете купонът е по-нискобюджетен, но пък е като за последно. 

Преди да надянат халка на пръста си, мъжете решават да пробват екстри, които са виждали по филмите. Най-големият хит е парти бус, пълен със стриптийзьорки, които се чекнат и раздават за публиката. По-опитните се провесват надолу с главата и разкопчават ципа на панталона на бъдещия жених с уста или му развързват връзките по същия начин. Въпреки че не се стига до крайности и пламнала от нищото любов, с каквито сценаристи и режисьори с развинтено въображение обичат да залъгват зрителите, младоженецът и гостите му имат пълната възможност да оплакнат очи. 

Организирано

Тези, които не искат да рискуват да им се падне случайна стриптийзьорка, която се друса и спъва по време на танца, предпочитат да се обърнат към фирма. Има обаче и частни оферти, които са значително по-евтини. Нюанс на съмнение буди обаче, че при подобна обява дама, която от 4 години твърди, че е на 23, се предлага едновременно в няколко града.

Друга професионалистка уточнява, че поръчки след 23 ч. не приема. Тя предлага еротични танци срещу 350 лв. Програмата й е около час и половина. Няма значение дали ще танцува пред един или пред няколко, стига да не са повече от четирима, а екстрите се уточняват допълнително. Няма собствен терен, така че се предлага в дома на клиента или в хотел. „Дайте ми три часа от обаждането и съм при вас“, твърди еротичната танцьорка. Запазва си възможността да си тръгне, ако не хареса клиента и съответно той нея. „Моментално прекратявам услугата, в случай че преминете границата на уговорката и започнете да искате и правите неща, за които не сме се уговаряли“, заканва се танцьорката. В края на обявата обаче младоженците разбират, че ако искат да се възползват от нея, не трябва да казват, че е за ергенско парти, защото танцьорката не си пада по тези неща. Не работи и с хора от ромски произход.

Кючек

Част от клиентите имат предпочитание – ритмите да са ориенталски. Кючекините се представят като „контактни танцьорки“ и играят по маси и барове. Цената на една е 200 лв., а при участия извън София се доплащат и пътни.

Сет за секс с белезници и вазелин е сред най-поръчваните подаръци за моминското парти. Популярното от няколко години голо суши също не е изгубило актуалност. Цената му в агенциите е около 1000 лв., установи проверката на „Телеграф“. При тази услуга сушито се нарежда върху голо тяло и може да се консумира с клечки или да се поема направо с уста. По-често мъже поръчват такъв специалитет. 

Моминско парти с танцова хореография и 15 участнички излиза около 500 лв. Продължава 4 часа, в които професионален инструктор показва стъпките на танца в избрания стил музика. Булки, скарани с Дунавското хоро и стъпките на джангурицата, избират да репетират в школи.

Един час е продължителността на моминското парти в специален бус. Наема се за 900 лв. и включва еротичен танцьор и напитки. Има и двучасов вариант с шотове и стриптийз за 1933 лв. Танцьорите за момински партита са по-евтини в делнични дни. 

Мераклии

Сред сериозните предложения се промушват и тарикати. Ето как изглежда текст на подобна обява: „Аз бих искал да се пробвам за подобен тип преживяване. Естествено, не съм манекен, на 43 съм, нормален мъж от София. Но пък няма да ви взема пари.

Може и на тематика по ваш избор или да я измислим заедно. Съгласен съм на само женски, само мъжки или смесени компании. Другите детайли ще ги уточним в разговор“.

Над 600 лева струва моминско парти в ретро трамвай. Обиколката е 90 минути. „Предизвикай булката“ е друга актуална оферта, при която младоженката полита към облаците с балон. След 10 минути обаче я приземяват. 

Мъжки забавления

Ако не желаят танцьорки в скута, ергените могат да си поиграят на войници. Парти във военна база с еърсофт е подходяща оферта за група от 8 мъже, които в продължение на няколко часа да се стрелят с топчета, да мятат брадви и да опъват тетивата на лък. До края на ноември имаше и вариант на битката с игра на пейнтбол, но мераклиите за него ще се наложи да почакат няколко месеца. Важно уточнение е, че докато другарите са облечени нормално, то решилият да скъса с ергенския живот е облечен в булчинска рокля, с която трябва да се провира между дърветата, докато се прицелват в него.

За смелчагите има и дрифт изживяване с професионален пилот, при което свистят гуми в продължение на 30 минути. Младоженецът е с каска.

Черна серия

За много бъдещи младоженци партито е възможност да се наливат до козирката с уиски, без да им броят чашките. Не е зле обаче някой в компанията да остане трезвен, за да държи нещата под контрол. През лятото 40-годишен чешки турист се удави в басейн в Поморие по време на ергенско парти.

В черна серия, но от друг тип, премина моминското парти през октомври на актрисата Ванеса Хъджис. От клиповете, които тя и гостенките й разпространиха в социалните мрежи, се видя, че тя влиза в роля с разпръскване на есенни листа. Феновете обаче бяха шокирани от вещерския вид на приятелките на булката, облечени в черно.