0

Б ългарите щурмуват съседите си за посрещането на 2024 година.

Километрична опашка от автомобили се образува на българо-турската граница при ГКПП "Малко Търново". Оформи се колона от около три километра от леки автомобили и автобуси в посока на влизане в Турция. Такава е ситуацията на границата между двете държави, съобщи БТА.

Между 3 и 4 часа отнемаше преминаването през границата край Малко Търново с автомобил.

„Тръгнахме по-рано – около 3:30 часа, за да избегнем задръстване. Наложи се обаче да чакаме над 4 часа заради турските митничари. Не знам какво правеха. Пиеха си кафето ли? На нашата граница нямаше никакъв проблем. Обработването беше много бързо“, споделя Кольо Николов.

Преминаването към южната ни съседка през целия ден се случваше изключително бавно. Много от автомобилите са с румънски, украински и български регистрационни номера; има и чакащи да преминат границата туристически автобуси. Повечето от хората пътуват към Турция, където ще посрещнат новогодишните празници.

В следобедните часове опашката намаля, но чакането продължава. Причината е, че турските граничари извършват по-сериозни проверки на пункта. Това е картината не само след ГКПП "Малко Търново", но и на пункта през "Лесово".