0

Г лавният прокурор е бил без семейството си в автомобила, пред който в понеделник избухна взрив. Това потвърди Иван Гешев пред БНТ и заяви, че в колата е бил със служители от НСО. "Аз написах, че съм добре, но се притеснявам за децата си. И това мисля, че е нормалната реакция на всеки нормален човек в този момент. След това започнаха различни импровизации в медиите, че съм бил със семейството си, което наложи да съобщя във Фейсбук, че не съм правил и няма да правя официални изявления по случая. Но явно това се оказа недостатъчно и сега в момента се налага да отговарям на този въпрос. А иначе вероятно не е съобразил изказването си г-н Сарафов, но аз не възприемам като нещо лошо да се извиниш за грешката си. Аз не чух министърът на вътрешните работи да се извини за това, че каза, че има заподозрян за този атентат и за този взрив", каза Гешев.

Главният прокурор обяви също, че Демерджиев не участва в разследването и няма право да разгласява каквато и да е информация. Разследването се води от следователи от НСлС. На следващо място неговите собствени служители устно са заявили пред следователи от НСлС, че става въпрос за взрив с поне 3 килограма тротилов еквивалент", заяви Иван Гешев. 

Оказа се още, че кортежът с главния прокурор не е спрял след взрива, а е продължил движението си към столицата. След това бил заведен в сградата на НСО. Гардовете действали по протокол. По думите на Гешев по това време имало голямо движение и се радва, че не са пострадали невинни българи. 

Главният прокурор заяви още, че не се страхува и "някой други хора трябва да ги е страх". Следва програмата си планувана от месеци в момента той е на посещение в Ню Йорк.