0

С анкции за пътноподдържащите фирми, проспали урагана Фредерик, готвят от пътната агенция.

Анализ на предприетите мерки и наличната техника в готовност, съобразно местните планове за реакция, е провокирана от многобройни оплаквания, че снегорините са излезли със закъснение и в малък брой. 24 часа след бедствието все още непроходим останал главният път Варна – Добрич заради снегонавяване на кръстовището край с. Одринци.

Така изглеждаше пътят Варна-Добрич 24 часа след Фредерик

 Така изглеждаше пътят Варна-Добрич 24 часа след Фредерик
БТА

При констатиране на нередности ще бъдат наложени санкции на пътноподдържащите фирми, съобщиха от агенцията.

Спасени

Общо 172-ма души, сред които и деца, са спасени във Варненско при разразилия се ураган. Всички са отведени в кризисни центрове в Аксаково, Вълчи дол и Провадия, каза шефът на варненската пожарна ком. Тихомир Тотев.

Във Варна вчера кипеше работа по отстраняването на последствията

 Във Варна вчера кипеше работа по отстраняването на последствията
БТА

Екипите са обслужили общо 219 произшествия в областта в двата дни, в които вилня Фредерик. В понеделник бедственото положение във Варна остана в сила, но във вторник децата се завърнаха в класните стаи.

Алея

Същевременно ураганът отнесе крайбрежната алея, свързваща центъра на Бургас с кв. Сарафово. В момента единственият метод за стигане от града до квартала е с обществен или личен автомобилен транспорт. Пешеходци и велосипедисти, които ползваха до скоро алеята, вече не могат да се движат, съобщи „Флагман“.

Крайбрежната алея в Бургас вече не съществува

 Крайбрежната алея в Бургас вече не съществува
Флагман

Още в понеделник кметът Димитър Николов призова държавата да вземе мерки, тъй като е собственик на трасето.