0

И стория по сигнал на зрители на NOVA. Майка на дете с аутизъм твърди, че момиченцето ѝ е било жертва на вербална агресия по време на коледно представление в детска градина в Асеновград.  Майката на детето Десислава Тонева твърди, че артист на куклен театър, който е имал представление в детската градина, е обидил детето ѝ.

„На 15 декември беше тържеството в детската ни градина. То започна с представление на хасковския театър „Дани и Деси”, който продължавам да твърдя, че е много добър, популярен и с много изяви и участия. Затова и шокът при мен беше много голям, защото беше неочаквано. Дъщеря ми е присъствала и на други постановки. Имало е моменти, в които е била извеждана. Но в случая бях поканена от персонала на детската градина да присъствам на тържеството от персонала, защото бяха доста заети. Детето ми е вече трета  група и не е имало проблеми преди това. Дъщеря ми беше седнала на столче, а аз бях на земята до нея. На 10-ата минута детето стана и хвана едно зайче, с което се разиграваше сцена за лапичките.  Станах да я върна на столчето ѝ, а мъжът от театралната двойка каза: „Тази няма да стане. Махнете това дете от тук”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” Десислава Тонева.

По думите ѝ тя излязла навън и била успокоявана от учителките докато чакала в коридора с детето. „Директорът с жената кукловод след представлението излязоха също навън и актрисата каза „Извинявайте”. Мисля, че те дори не разбраха, че аз съм родител, тъй като на тези тържества не присъстваме”, подчерта Тонева.

От кукления театър „Дани и Деси” твърдят, че жената се е държала грубо след постановката, а детето и втори път е излязло на сцената и е прекъснало представлението. „Директорът присъстваше на разменените между нас с кукловода думи. Мисля, че след представлението, когато излязоха, тя обясняваше състоянието и положението на детето ми. Точно тогава актрисата се обърна  към мен и каза „Извинете, но трябваше да продължим по сценарий”. Това е човек артист, човек с опит и дългогодишна работа с деца. Тя можеше да отдели едни 10 секунди импровизация, за да накара дъщеря ми да се усмихне. Или по малко по-адекватен начин да ме накара да разбера, че ако поведението на дъщеря ми продължава, аз  трябва да я изведа навън”, посочи майката.

Според нея като нападка са приети думите ѝ, че тя ще даде гласност на случая.