0

Т уроператори пуснаха офертите за зелено училище, като цените за четиридневната екскурзия стигат до 500 лева, показа справка на „Телеграф“. За сравнение преди четири години офертата за тези пътувания бе в рамките на 290-310 лева на човек. Увеличение има и спрямо миналата година, когато за четиридневен престой във Велинград искаха 330 лева на дете. Сега за зелено училище в Девин цената започва от 390 лв.

Масово се предлагат хотели в Девин, Чепеларе, Огняново и други, като цената е от 384 до 410 лева на дете за четири дни. В сумата са включени автобус, нощувки, закуски, обяд и вечери. Една от най-предпочитаните дестинации е Велико Търново.

Допълнително

По време на пътуването има възможности за посещения на различни музеи, галерии и други забележителности, които обаче се плащат допълнително. Така например за екскурзията до Девин е предвидено посещение на Ягодинската пещера, което заедно с транспорта струва 17 лв. Допълнително за посещение на Етнографски музей - Широка лъка, „Ласло Наги“ - Смолян, Исторически музей - Смолян, Музейна сбирка – Девин, се плаща за всеки по 2 лева такса вход. Беседи в посещаваните обекти струват 10 лева. Така около 40-50 лева допълнително се заплаща за музеи и екскурзии по време на пътуването, които обаче са по желание.

Еднодневни

Повишават се цените и на еднодневните екскурзии, които преди две години се продаваха по 20-30 лева, сега започват от 50 и стигат до 60 лева на дете. Такава например е до село Бусинци, където има предвидено посещение на Бусинската сръчкотилница. Там има беседа за Бусинската керамична школа, работа със сурова глина, наблюдаване на демонстрация на грънчарско колело, получаване на подарък от всяко дете. Посещение на музея на керамиката в с. Бусинци. След това е планирано посещение за село Студен извор и разглеждане на Музея на киселото мляко.