0

Ч исто технически на 6 и 7 март не можем да присъстваме на ротация, защото тогава е конгресът на ЕНП в Букурещ, заяви пред активисти на партията в Костенец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

На форума, по думите му, ще присъстват той, Мария Габриел и български евродепутати от ЕНП и ще подкрепят Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на Европейската комисия. 

“Това е конгрес с избори и трябва да гласуваме, няма как да съм тук, обясни лидерът на ГЕРБ.

"Направихме огромен компромис в името на България. Първа политическа сила сме. Знаят, че са малки, знаят, че не могат. Опитват се да ни прикачат МВР. Ако МВР беше на ГЕРБ, министър щеше да е Младен Маринов. Назначеният от Бойко Рашков изведнъж стана мой. Явно Калин Стоянов не е изпълнил някоя партийна задача да назначи някого от Хасково и затова става от ГЕРБ. Към момента на назначаването никога не бях виждал Стоянов. Тези министри, които работят добре, но не слушат ПП-ДБ, ги дават на ГЕРБ", коментира Борисов.

“Хората видяха какво могат нашите опоненти, затова трябва да си вървим по нашия път, да помагаме на Украйна, да бъдем приети в Шенген”, отсече лидерът на ГЕРБ

В същото време той отбеляза, че хората , които трябва да водят преговори, не могат да се засекат напоследък, защото често пътуват.

С 16-17% одобрение ПП-ДБ имат всички министерства, две трети от областните управители, ударно сменят регулаторите и искат да вземат и единственото министерство, за което отговаря ГЕРБ. Те са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Това е моята оценка за това управление", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Костенец.

Тези девет месеца не са били най-успешните за страната, но не са били и най-лошите, е оценката на лидера на ГЕРБ. Но от 7-8 март нататък, ако продължим по същия начин, това ще е катастрофа и за ГЕРБ, и за ПП-ДБ, смята Борисов, който отбеляза, че в момента те говорели само за постове. 

“С 16-17% одобрение ПП-ДБ имат всички министерства, две трети от областните управители, ударно сменят регулаторите и искат да вземат и единственото министерство, за което отговаря ГЕРБ. Те са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Това е моята оценка за това управление", заключи бившият премиер.