0

К атастрофа с автобус край Бургас. Инцидентът е станал на магистрала "Тракия". По първоначална информация шофьорът е заспал зад волана. Пътниците твърдят, че двамата шофьори са се сменяли постоянно.

По информация на МВР-Бургас около 17.17 ч. днес е получено съобщение за самостоятелен пътен инцидент с туристически автобус. Инцидентът станал в района на 356-и километър от автомагистрала “Тракия” в посока Бургас, при който вероятно поради заспиване на 45-годишния водач на автобуса първоначално се блъска в билборд, а после се обръща в крайпътната канавка.

МВР-Бургас

В превозното средство е имало 17 пътници, които са се връщали от екскурзия във Виена. Шофьорът оставил голяма част от пътниците в София, след това и в Стара Загора. Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол - пробата е била отрицателна. Към момента за движение е затворена дясната пътна лента от автомагистралата. На мястото пристигна и кметът на Бургас Димитър Николов. 

„Може би влезе в нещо като коловоз, опита се да излезе, усети се едно придърпване, и обръщането стана”, каза пред NOVA един от пътниците. 

МВР-Бургас

МВР-Бургас

14 са общо откараните в болница, съобщи кметът на града Димитър Николов. 13 от тях се намират в УМБАЛ Бургас, а 1 - в УМБАЛ "Дева Мария". 

Пред "Фокус" директорът на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски заяви, че няма опасност за живота на нито един от пострадалите. "Стабилни са, контактни. Двама от тях са с по-тежки травми, но всички са в съзнание", посочи директорът. 

От УМБАЛ "Дева Мария", където е настанена една от пострадалите жени, заявиха, че тя също се намира в стабилно състояние и е контактна.

МВР-Бургас