0

К ъм настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви – двама мъже и жена, съобщиха от пресцентъра на МВР в обобщена информация за предприетите действия.

"С огромно прискърбие разбрах, че една от жертвите на стихията в Царево е председателят на Районния съд в Царево съдия Мария Москова, която отдаде целия си живот на магистратската професия", написа междувременно министърът на правосъдието Атанас Славов във фейсбук. 

ВСС изказа съболезнования на близките на съдия Мария Москова. "Нейният професионален избор беше посветен на съдийската професия, която бе и нейното призвание. Кариерата ѝ започна като съдия в Районен съд – Малко Търново, където работи в периода от 2007 г. до 2009 г., а през 2010 г. беше избрана за административен ръководител на съда. В продължение на два мандата - от 2014 г. до настоящия момент, беше председател на Районен съд – Царево. Мария Москова беше всеотдаен човек, отличен съдия и ерудиран магистрат, уважавана и ценена както от своите колеги, така и от юридическата общност в съдебния район на Апелативен съд – Бургас", посочиха от ВСС. 

Мария Москова бе една от двете изчезнали жени по време на потопа вчера. Другата в неизвестност е дъщеря й д-р Даниела Йорданова, която е пътувала заедно с нея в колата, повлечена от придошлите води в кв. Василико.

В квартала е открито и тяло на мъж, чиято самоличност е установена. Той е на 61-години, родом от Смолян, и е извършвал ремонтни дейности в къщата на съдия Москова. 

Другото тяло на мъж бе засечено в сряда около 07:30 ч. с дрон в морето и бе извадено малко по-късно.