0

Л ятото ще продължи до 6 ноември. Ще ни трябват слънчеви очила и още седмица можем да забравим за чадърите.

„Сухото и топло за сезона време ще продължи и през следващите 10 дни. Големи температурни промени не се очакват“, съобщи за „Телеграф“ климатологът Симеон Матев. Той допълни, че седмицата, която идва, ще бъде същата като изминалата. Ще бъде слънчево и топло за сезона, няма да вали дъжд. Ще посрещнем и ноември с летни температури, като се очаква живакът да удари 25 градуса.

Разходки

Според Матев времето ще бъде идеално за разходки, както и за работа на открито. Той допълни, че единственият недостатък ще е липсата на влага в почвата, което ще ограничи възможността за обработка на земята, както и развитието на растенията. Благоприятно е, че всички ще могат да стоят навън и да събират витамин Д, изтъкна климатологът. Ще бъде подходящо и за екскурзии в планините.

Градуси

Матев уточни, че температурите ще бъдат между 3 и 8 градуса сутрин и между 18 и 25 в следобедните часове. Ще бъде предимно слънчево и без валежи. Есента ще напомня за себе си единствено сутрин, уточни климатологът. В ранните часове на деня около водните басейни, в котловините и низините ще има мъгли, които до обяд ще се разсейват.