0

С истемата за електронно връчване на фишове и наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата работи все по-ефективно. Според Николай Минев, експерт, участвал в разработването на системите за електронно управление, платформата се състои от няколко самостоятелни компонента.

ПРИ ЧЕСТИТКИ: Плащаме фиша към КАТ, без да сме го виждали

"На първо място е порталът за достъп до електронни и административни услуги. В него са публикувани над 1200 административни услуги, които може да се заявят от цял свят. Освен това има и система за сигурно електронно връчване. Получено чрез нея съобщение има неоспорима правна стойност и не може да бъде обжалвано в съда. Към момента има връчени над 7 млн. документа. Нова е и интеграцията между МВР и МЕУ, така че да може електронно да бъде връчен фиш. Запознаването със съдържанието се счита за момента на връчване", заяви той в ефира на NOVA NEWS.

БЪДЕТЕ НАЩРЕК: Ето кои са местата в България с най-смъртоносните пътища!

Чрез регистрация в портала за достъп до електронни и административни услуги eGov може да се получи достъп до системата за връчване на фишове, каза още Минев.

Според разпоредбите след като фиша бъде връчен, нарушителите имат 30 дни, за да бъде заплатен.