0

С лед хладната сутрин в събота ни очаква сравнително по-слънчево и по-топло време. Валежите за почивните дни приключиха, а максималните температури ще стигнат до 10-15 градуса, каза пред „Телеграф“ климатологът Георги Рачев. 

Според него в неделя ще е още по-топло, като живакът на термометъра ще стига от 13 и 18 градуса. В неделя и понеделник ще има силен пренос на топъл въздух от юг, температурите ще са доста високи, но няма да са изключителни за март и ще са в рамките между 15 – 19-20 градуса.

Вторник

От понеделник следобед до сряда ще вали на много места, особено във вторник и сряда, каза Георги Рачев. Според него тези валежи са крайно необходими за водния баланс в почвата. 

От сряда до петък ни очаква ново захлаждане, което няма да има нищо общо с това досега, защото ще имаме понижение с 3 до 4 градуса, като максималните температури ще останат високи и положителни. Максималните за равнинните части на страната ще са между 12 и 15 градуса. До първа пролет засега няма опасност от измръзване, слани и снеговалежи, а времето е динамично, характерно март.