0

П редимно слънчево ще бъде времето през уикенда. 

В събота преди обяд на места в равнините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София – около 0°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

НИМХ

По Черноморието също ще е предимно слънчево. Преди обяд на места ще има ниска облачност или намалена видимост. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 2°-3°. Температурата на морската вода е 6°-9°, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините също ще грее слънце. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 4°, на 2000 m – около минус 9°.

В неделя ще преобладава слънчево време с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен от запад-северозапад. Ще се затопля и максималните температури ще са между 3° и 8°, в отделни райони и по-високи, минималните ще остават сравнително ниски - между минус 7° и минус 2°.

НИМХ

В началото на новата седмица облачността ще се увеличи и на отделни места в Западна България ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони над 900-1000 m и от сняг. Вятърът ще се обърне от югозапад и в източните райони временно ще се усили. Температурите още малко ще се повишат.  

НИМХ