0

Д нес и утре ще се радваме на сравнително топло време, но с повече валежи в неделния ден в цялата страна. Максималните температури ще са между 15-20 градуса, а на някои места с един два градуса по-високи, каза Георги Рачев, професор по климатология,  пред “Телеграф”.  От неделя започва поредният за този месец влажен период и ще има петнисти и вече тип летни валежи на повече места в цялата страна. И докато в София имаше по-скоро символични дъждове, то през последната седмица в Разград се изсипаха 80 литра на кв. метър.   

Парно 

Изпращаме април с повече валежи от месечната норма, с пълни язовири и достатъчно вода за лятото, но и по-хладен с около 2 до 3 градуса от обичайното за месеца. Така ще се радваме на парно до 1 май, според Георги Рачев. 

От понеделник температурите се понижават заради валежите, които ще са с петнист характер. Термометърът в началото на седмицата ще се движи между 12 и 17 градуса, а от сряда до петък става още по-хладно и максималните градуси ще са между 12 и 16. В края на седмицата започва бавно затопляне.