0

С ептември ще е топъл като август. „Температурите ще са с два и половина градуса над нормите. Цялата седмица ще е слънчево и сухо, с типично летни температури“, съобщи за „Телеграф“ климатологът проф. Георги Рачев.

Жега

Продължава затоплянето, наблюдавано от вчера, и днес и в неделя температурите ще са по-високи от обичайните. Максималните ще достигнат 27-32 градуса, уточни климатологът. В четвъртък в Дунавската равнина и на юг от планините ще достигнат 33 градуса. Типично летни температури, коментира експертът. Той допълни, че разликата от същинското лято ще са по-ниските сутрешни температури. Денят започва да се изравнява с нощта и минималните температури ще паднат под 15, до 12 градуса. По морето минималните рано сутрин ще са около 17 градуса, а през деня ще достигнат 28 градуса. Водата остава топла - между 24 и 25 градуса, изтъкна проф. Рачев.

Промяна

Лека промяна на времето ще настъпи за първия учебен ден. Очаква се на 15 септември да има захлаждане заради преминаване на слабо изразен студен фронт, обясни проф. Рачев. Ще има малко валежи на изолирани места, а температурите ще паднат едва с 2-3 градуса. Очаква ни прекрасно септемврийско време, подчерта климатологът. Ще бъде идеално за разходки точно преди първия звънец. Времето ще е приятно и слънчево поне до 17 септември.