0

В ремето ще е идеално за море - само за релакс. В събота и в неделя над цялата страна ще е слънчево, топло и сухо. Това съобщи за „Телеграф“ климатологът проф. Георги Рачев. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса. Минималните ще останат ниски и свежи - от 15 до 18 градуса, допълни климатологът. Морската вода ще е между 24 и 26 градуса, дори на местата, където миналата седмица имаше ниски температури, тя много бързо ще се затопли.

Туризъм

Ще бъде подходящо не само за почивка на плажа, а и за туризъм в планините. Там ще има много слънце и малко облаци, уточни проф. Рачев. Времето ще бъде много хубаво, но заради интензивната слънчева радиация той посъветва задължително да носим шапка и защитен крем. Проф. Рачев обясни, че ултравиолетовото излъчване е много силно и за няколко часа кожата ще получи изгаряния, ако не се предпазим.

Свежо

В понеделник се очаква малко по-свеж въздух да понижи температурите у нас с 3-4 градуса. Те ще останат до 27-32 градуса. На отделните места има възможност да превали и прегърми. Не се очакват негативни природни явления, изтъкна климатологът.

В четвъртък и петък температурите отново ще се повишат и в последния работен ден ще минат 35 градуса. В ниската част на България термометрите ще ударят 38 градуса. Времето ще е хубаво и топло, но ще има опасност от пожари, предупреди климатологът. Не трябва да се пали огън на открито, подчерта той.