0

"Продължаваме промяната" очаква формална покана от ГЕРБ за разговорите за ротацията, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той потвърди, че "Продължаваме промяната" застава зад обещанието си следващият премиер да се казва Мария Габриел.

Изтъкна и, че ГЕРБ, ДПС и кадри на президента държат около 95% от реалната власт в държавата.

"Когато си говорим за проценти, в службите например, ето една ДАНС - там работят около 2000 човека, ПП има 1 човек и над 2000 души са наети отпреди. Ако говорим за този тип проценти, говорим за много под един процент като разпределение. При регулаторите - там е 100% на 0. Администрацията - сигурно е 95%-5%. Ако говорим за ВСС, знаете как всички тогава натиснаха enter и от наша страна сме 0.

Така че реалното разпределение на властта в момента в България, според нас, въпреки министерствата, е сигурно над 95% на ГЕРБ и ДПС и може би са останали част от президентските кадри.

Така че нека да си говорим за реалното управление и за реалната власт. Но ние сме отворени, искаме да седнем да говорим и да сме конструктивни. На България ѝ трябва продължение на политиките, които започнахме. Сигурен съм в това и ние заставаме зад нашето обещание и визия, че следващият премиер трябва да се казва Мария Габриел", каза Петков.