0

С ъдът разреши на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов да напусне дома си, за да положи за втори път клетва като градоначалник. Той е под домашен арест, защото е обвинен за престъпление по служба. Напускането на дома му беше разрешено с постановление на Софийската градска прокуратура. 

СЛЕД АКЦИЯ В ОБЩИНАТА: Кмет получи инфаркт в ареста!

Днешната церемония се наложи след повторното броене на гласовете в Омуртаг, което беше в изпълнение на решение на Върховния административен съд от 7 март. След новото преброяване на гласовете в три секционни комисии ОИК - Омуртаг излезе с решение, в което се посочва,че Ешреф Ешрефов остава кмет на общината. Самият той присъства лично на днешното заседанието на Общинския съвет. Областният управител на Търговище Гергана Цонева за втори път му връчи символите на града. 

Пуснаха под домашен арест кмета на Омуртаг

От общинската администрация обясниха, че той е действащ кмет. Ресорните заместник-кметове  могат да представляват Общината пред трети лица, допълни юристът в администрацията Владислава Петрова. Кандидатурата на Ешрефов беше издигната от Местната коалиция "Съюз на демократичните сили - НДПС".