0

„Очаквам пореден успешен зимен сезон, защото работим много добре с фирмата концесионер на ски зоната, с туристическия бизнес в курорта и с централната власт. Длъжни сме да продължим развитието на града, както и да помислим за уплътнването и разширяването на ски центъра в Пирин планина“,  каза на пресконференция кметът на община Банско Иван Кадев. 

Той подчерта, че високите оценки за курорта удовлетворяват местната общност, но и са знак, че развитието не бива да спира нито за миг. Градоначалникът изтъкна, че всички ремонти на улици са приключили навреме, същото важи и за пътя от Симитли до Банско. Защото добрата инфраструктура е от изключително значение за всеки европейски курорт. През пролетта на следващата година ще започне пълна рехабилитация на пътя от хотел „Кемпински Гранд Арена Банско” до хижа „Вихрен”. 

Ски легендата Мария Рийш похвали града, че става все по-предпочитан от туристите. С годините туристическите услуги стават все по-качествени, туристите се увеличават, а отношението на местните хора е уникално. 

„Преди старта тук през 2012 г. всички бяхме скептични. Чудехме се каква ще е тази Световна купа в тази част на вропа. Но бързо променихме мнението си. Вярвам, че това позитивно развитие на курорта няма да спре дотук, защото градът е много престижно място за всеки един турист”, категорична бе Мария Рийш. 

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева сподели, че основните двигатели на всичко позитивно тук са Общината, фирмата концесионер на ски зоната, туристическият бранш и местните хора. Затова организацията на световни и европейски купи в града под Тодорка е на най-високо ниво. Министър Лечева пожела успешен сезон и поздрави Банско за домакинството на световната купа по сноуборд в началото на следващата година, което ще се гледа от милиони зрители по света. 

Марк Жирардели, световна ски легенда, изрази увереност, че снегът идва и никой не бива да се опасява за новия зимен сезон. Този сезон ще е превъзходен, убеден е великият скиор.