0

О чевидно Борисов чрез Гешев в момента се опитва да разбере какво знам аз и бих могъл да изложа в делото срещу мен, което води ГЕРБ в Софийски градски съд, насрочено за следващата година през януари-февруари. Това коментира пред медии в парламента депутатът от „Продължаваме Промяната“ и бивш министър на вътрешните работи Бойко Рашков. 

По-рано днес от Софийската градска прокуратура съобщиха, че Бойко Рашков е отказал да получи призовка за разпит. Държавното обвинение иска да го разпита по повод негови твърдения, свързани със строежа на автомагистрала „Хемус“.

„Освен тези няколко милиона, които просто така небрежно са по някакъв начин попаднали в нощното шкафче на бившия премиер, ние в крайна сметка ще разберем ли как е построена къщата в Барселона - с какви средства, той има ли участие в това строителство лично или чрез негови близки и познати и дали действително това строителство е свързано с международна схема за пране на пари, както ми написа испанската полиция, докато бях министър на вътрешните работи“, коментира Рашков. 

СХЕМАТА "ХЕМУС": Викат Бойко Рашков в прокуратурата

Рашков каза още, че щом като Васил Божков не може да бъде призован тук, в България, "може да бъде разпитан чрез видеоконференция, прокуратурата може да поиска да го разпитат на място властите или да поиска разрешение прокурор или разследващ орган да отиде да го разпита дали ще потвърди във формата на протокол за разпит, че е осигурявал милиони средства на бившия министър-председател, на неговия финансов министър и на пресаташето Арнаудова, както заявяваше нееднократно по телевизията".

По думите на Рашков, когато се изяснят тези неща, тогава ще е справедливо да го чакат с призовка, за да го питат откъде знае нещо за автомагистрала „Хемус“. Той посочи, че фактите за нея знаят народните представители и бивши министри Николай Нанков и Петя Аврамова, както и други високопоставени служители.