0

„Продължаваме Промяната” поставя ултиматуми и условия за разговори за съставяне на правителство. Те поискаха от БСП да оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс, в замяна на кодовете от машините, но това няма да стане. Това обяви по време на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По нейните думи партията на Кирил Петков и Асен Василев не си е взела поука от допуснатите грешки.

„Не мога да тълкувам какво е искал да каже г-н Петков, но съм свидетел на този разговор, в който той дойде и каза: „Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете. Това стана в залата на НС. Дойде пред нас и го заяви”, допълни лидерът на левицата.

Нинова коментира още, че левицата среща подкрепа сред някои депутати относно предложенията им, които са ориентирани в борбата с инфлацията.

„Имаме съмнения, че последните избори са фалшифицирани. Надяваме се прокуратурата след онзи ден да се е самосезирала“, каза в отговор на журналистически въпрос лидерът на БСП.

Тя коментира, че притежават разписки от секционни комисии, в които има разлика по 5-6 гласа между това, което е отчела машината, и това, което е на бележката. Направете сметка по 5-6 гласа на 12 000 машини какво излиза, каза Нинова. По думите ѝ Централната избирателна комисия е трябвало да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките.