0

К орнелия Нинова е получила призовка да се яви в прокуратурата заради вътрешнопартийни дела на БСП. Това обяви самата тя на извънредна пресконференция в партийната централа на "Позитано" 20.

Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Вчера получих призовка. От мен се изисква да се явя веднага на разпит, освен това, да предоставя на прокуратурата запис и заверени копия на стенограма и протокол от заседанието на БСП на 28 август. Няма да предоставя и един лист партийни листа на прокуратурата - да се сдобият със съдебна заповед и да дойдат лично на "Позитано", заяви тя.

" Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, свършиха ли престъпниците, които изнасилват възрастни цени по селата за 20 лева от пенсиите, свършиха ли наркотрафикантите, нагласените обществени поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси в БСП. Това се случва безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването", добави още тя.

Нинова каза още, че от прокуратурата са поискали от нея да връчи призовки и на други членове на националния съвет, организационния секретар и зам.-председателя на контролната комисия. Те трябва да се явят на разпит, за да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на БСП. „Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Той беше изключен от партията. Съдът отказа да впише това изключване, което също е безпрецедентен акт. Кирил Добрев идва на заседание на Националния съвет, изказва се и сега жали, че не е допуснат до национален съвет”, подчерта Нинова.