0

Д есет автобуса са блокирани край Поликраище. За това сигнализира пътничка в един от тях.

Пред NOVA Пламена Иванова разказа, че пътуват от Румъния в посока Велико Търново, но близо 12 часа са блокирани край Поликраище.

Хората са се свързали с телефон 112. „Няма бедстващи, защото сме в автобусите и ни е топло. Отпред има патрулен автомобил, полицаите ни казват да чакаме”, заяви Пламена Иванова. Тя обясни, че няма обиколен път, по който да минат.

Неин спътник разказа, че има огромна тапа на изхода на Русе. Има паднали клони на пътя и няма как да се разминават тежкотоварните камиони. Ситуацията край Бяла описаха като "ад". Засега на блокираните край Поликраище е казано, че трябва да изчакат тежкотоварна машина, която да изчисти пътя.

Подобен проблем има и във врачанска област, където отново 10 автобуса със стотици пътници са блокирани и в района на Паволче, сигнализира Ивка Димитрова – пътничка от единия рейс.

Пред NOVA тя разказа, че автобусът е спрял около 04:30 часа и не може да продължи. „Стоим на Павелче на моста и не можем да тръгнем нито напред, нито назад. Шофьорът каза, че има 4 пръста лед”, разказа Димитрова. По думите ѝ в района има техника, но тя не разчиства.