0

С 39 гласа "за", един "против" и шестима въздържали се, Столичният общински съвет (СОС) избра за кмет на район "Красно село" Румен Русев. 

Румен Атанасов Русев е заместник-председател на Столичния общински съвет. От 2021 г. е общински съветник от листата на ПП "Атака". Има завършено висше образование в специалност "Инженер по пътно строителство" и специалност "Архитектура". Има опит като заместник-кмет на Столична община - Район "Младост" от 15.03.2017 г. до 04.06.2018 г. Участва в комисиите по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, както и по опазване на околната среда, земеделие и гори.

Припомняме, че на три поредни заседания СОС не можа да избере кмет на "Красно село". Дотук се стигна, след като на 22 февруари Върховният административен съд осъди окончателно за конфликт на интереси вече бившата кметица Росина Станиславова.

Конфликтът на интереси бе установен от антикорупционната комисия (КПКОНПИ) преди две години. Тогава експертите откриха, че в качеството си на кмет Станиславова е сключила договор на стойност 280 лв. с дъщеря си. При второ дело КПКОНПИ я глоби с 15 000 лв., защото назначила сама себе си за ръководител на европейски проект, като взела 9800 лв. по програма "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания". "Демократична България", която я издигна за кмет, сне доверието си от нея още на първата година от мандата ѝ.