0

П ремиерът Николай Денков изрази готовност да си подаде оставката, ако вътрешният министър Калин Стоянов категорично не припознае полицейското насилие по време на протеста на футболните фенове и не го осъди по категоричен начин. Според Денков е имало превишаване на полицейски права пред Националния стадион.

Ако е имало контакти от страна на Кирил Петков, те винаги са били за това, че трябва да се свърши работата по отношение на предпазването от купуване и продаване на гласове. Това заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет по повод интервю на вътрешния министър Калин Стоянов пред NOVA.

МВР шефът захапа Кирил Петков, обвини го в натиск!

Денков посочи, че вътрешният министър се справя блестящо с работата по отношение на членството на страната ни в Шенген, а ако има проблем, то е в 2 отношения - недооценка на ситуацията на протеста на футболните фенове, вторият проблем е, че не чувам категорично осъждане от страна на министъра на това, което видяхме от страна на полицейските сили като злоупотреба, заяви премиерът.

По думите му трябва да бъде сформирана комисия в НС заради полицейското насилие. "Не мога да бъда премиер в правителство, което бие хората по улиците", заяви Денков. Той акцентира, че на протеста е имало полицаи без отличителни знаци и превишаване на права.

НЯМА ДА ХВЪРЛИ ОСТАВКА: Калин Стоянов не иска да е изкупителна жертва на БФC!

Денков коментира и протеста на футболните фенове. По думите му има превишаване на права от страна на служители на МВР и те нямат място в редиците на полицията. "Тези полицаи петнят полицията и нямат място там", заяви Денков.