0

П левенските борци тренират в покъртителни условия, стана ясно от фотоси публикувани от Йоана Цанкова във Facebook.

"На снимките, които изглеждат НЕреални, ще видите донякъде в какви РЕАЛНИ условия тренират децата на Плевен – онези деца, от които се очаква да прославят града и цялата страна, като станат олимпийски шампиони и се снимат по телевизията като победили. Редом до тях в тези помещения застават и техните треньори, които работят в тези омерзителни условия", написа Цанкова.

По думите й залата по борба в Плевен е отдадена на спортното училище в града, а отношението на общината към сградите й е безхаберно.

"Зимата няма отопление, лятото – няма климатизация. Стените се лющят, таванът също, а подът – няма да описвам, вижте от снимките. Споделям това с всички, защото като родител мисля, че децата ни заслужават много повече от тези покъртителни снимки! И Аз като Йосиф Панов си пожелавам промяна, промяна за децата на Плевен!", написа тя под кадрите.

Боксьорът Йосиф Панов е публикувал поста на Цанкова на стената си в социалната мрежа.

Припомняме, че в началото на годината част от мазилката на тавана на общинска спортна зала в Плевен се срути по време на тренировка. Веднага след инцидента сградата бе запечатана по нареждане на тогавашния кмет на града Георг Спартански.