0

К омисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува открито производство срещу Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) по жалба на "Вадим" ООД. Решението на КЗК е публикувано на интернет страницата на Комисията. 

Жалбата е подадена по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП) и е срещу решението на АПИ за осъществяване на охрана чрез сигнално-охранителна техника (СОТ) и жива, невъоръжена, денонощна охрана на имоти държавна собственост, стопанисвани от Агенцията. 

КЗК образува открито производство и срещу Община Троян по жалба, подадена по реда на ЗОП в частта му за сроковете за участие в процедури. Жалбата е срещу решението на Общината за доставка и монтаж на технологично оборудване за рехабилитация и модернизация на системите за външно изкуствено осветление на територията на селата Орешак и Черни Осъм. 

В края на месец септември КЗК образува открито производство срещу Агенция "Пътна инфраструктура" по жалба, подадена по Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Тя е срещу решението на АПИ за полагане на хоризонтална маркировка по републиканските пътища, стопанисвани от АПИ, в Северен централен район, включващ областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра.