0

О нлайн кaзино е превзело сайта на прочутата в цял свят чудотворна икона „Богородица – Златна ябълка“. За това научи „Телеграф“ дни след празника на реликвата, пазена в Асеновград.

„Ако човек иска да влезе и да прочете историята на иконата, да види някоя новина около честването й или да изпрати съобщение за молитва на адреса (hram@zlatnaiabalka.com), вече не може“, сигнализираха поклонници. Вместо това на интернет страницата zlatnaiabalka.com (Златна ябълка.ком) се появява информация за щедрите печалби на турско онлайн кaзино. От рекламата изглежда, че на всичкото отгоре то е нелегално, тъй като непрестанно мени адреса си. А това става чрез добавяне на различни цифри към основния домейн в някаква сложна система от подсайтове. За тази цел се използва и бившата вече страница на българската чудотворна икона.

Безбожни цени

Отец Димитър от църквата "Света Богородица Успение - Златна ябълка" обясни, че сайтът и адресът вече не са притежание на храма.

„От фирмата, където е регистриран и домейн адресът, започнаха да ни искат безбожни цени. Първо беше по 400 – 500 лева, след това по 600 и нагоре. Последното, което ни предложиха, беше 800 лева, което е непосилно. Това е много за един сайт с разширение „ком“. Освен това той не е тежък откъм голям брой посещения или информация, че да изисква някакъв по-скъп ресурс (откъм сървъри - б.а.), с което може да се оправдае цената“, обясни младият свещенослужител. Така от храма соломоновски решили да прехвърлят всичко към Фейсбук страницата на Златната ябълка, тъй като „платформата на социалната мрежа е напълно безплатна“.

Съобщения

„Там вече публикуваме всичките новини, приемаме и съобщенията за молитви и другите запитвания. Миряните ни пишат от цял свят. Макар и с леко забавяне винаги гледаме да отговорим“, увери отец Димитър. Думите му се потвърждават от благодарствените коментари. Жена на име Ива Ивелина е написала: „Благодаря от сърце на жените, които ми писаха на лично съобщение и са записали нашите имена, на мен и мъжа ми, за рожбичка! От сърце ви благодаря за добрината и човечността!“

„Например бездетни родители, които нямат възможност да дойдат, изпращат имената си. После ние ги четем пред иконата на Богородица“, обясни отец Димитър как високите технологии помагат в служението. По думите му много хора после лично идват да благодарят за сторено чудо.

Поклонение

„Постоянно идват и такива, които, да речем, преди няколко месеца или години са се поклонили лично пред чудотворната икона, и света Богородица в даден момент, когато и те са били готови, ги е дарила с детенце“, свидетелства духовникът. Обобщи, че молитвите пред иконата „Златна ябълка“ помагат при всякакви просби, но е известно, че реликвата откликва най-вече при проблемно зачеване. Доста свидетелства за чудеса имало и във филмите за Богородица – Златна ябълка, направени с благословението на Пловдивския митрополит дядо Николай.

Много родители бяха дошли с измолените си рожби на празника на чудотворната икона "Богородица - Златна ябълка" на 20 април.

 Много родители бяха дошли с измолените си рожби на празника на чудотворната икона "Богородица - Златна ябълка" на 20 април.