0

Н а истинско лято ще се радваме през следващите дни. Това показва прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология. След рекордно топлия март засега и април се движи над нормите.

През уикенда ще остане доста топло за средата на месеца. Минималните температури ще са предимно между 8° и 13°, а максималните - между 25° и 30°, около 20° по Черноморието. Утре времето също ще бъде предимно слънчево и почти тихо, обещават синоптиците.

Очаква се в понеделник дневните температури да прескочат 30 градуса заради вятъра от юг-югозапад, който ще нахлуе в страната.

Във вторник обаче времето ще се обърне. След лятната жена в крайните западни райони и планините ще превали и прегърми. Със северозападен вятър ще започне понижение на температурите. В сряда и четвъртък на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки. Има повишена вероятност за значителни количества. В четвъртък с до умерен запад-северозападен вятър температурите в цялата страна ще се понижат значително.