0

П олицай поема ДАИ. На поста е назначен досегашният зам.-директор на Главна дирекция „Национална полиция“ Борислав Муеров.

Това обяви самият той в понеделник вечерта на тържеството по случай официалното му пенсиониране от МВР. Муеров поема поста от досегашния шеф и бивш катаджия Бойко Рановски.

Път

Муеров отговаряше в ГДНП за Охранителна и Пътна полиция. Дълги години той участваше в охраната на масови мероприятия. В системата на МВР е от 1991 г. Той беше за кратко и шеф на полицията в Габрово. От края на май 2021 г. го издигнаха за заместник-директор на СДВР, а със заповед на вече бившия вътрешен министър Бойко Рашков от 18 юни 2021 г. беше повишен в зам.-директор на ГДНП.

Все още не е ясно къде отива ексколегата му Бойко Рановски. Той вече веднъж беше махнат от този пост, но след това връщан.

Наследник

На стола на Муеров в ГДНП сяда бившият шеф на СДВР Калоян Милтенов. Преди няколко месеца той първоначално заяви, че е подал заявление за напускане по лични причини. МВР шефът Калин Стоянов обаче успя да го разубеди, защото му имал доверие, и така полицейският шеф премина в звеното към министъра, където в момента се намират отстранените директори на РПУ-та и ОДМВР-та от страната.