1

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов анонсира смяната на военния министър Тодор Тагарев при ротацията. Бившият премиер определи Тагарев като неработещ министър, най-вече заради това, че обещаните на Украйна БТР-и все още не са изпратени на воюващата страна. 

"Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа - каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, сега са му виновни зам.-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има доклад какво е свършил. Аз на негово място не бих отишъл в Киев при Зеленски, преди да съм изпълнил решенията на парламента", разясни Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че коалиционното споразумение, което от партият подготвят, ще гарантира равнопоставеност между партньорите в управлението. 

"На Г-н Петков, който има огромен талант да води преговори и затова непрекъснато пресира с тях, аз ще предложа преговорен екип по коалиционното споразумение. В екипа ще са Теменужка Петкова, Рая Назарян, Анна Александрова, Деница Сачева - хора, които да могат да говорят спокойно с тях. Г-н Петков каза, че имам 2000 назначения в ДАНС. За мен е учудващо, че един премиер, защото Кирил Петков за мен е истинският премиер в държавата, може да каже такова нещо", уточни Борисов.

"Този уикенд е Трети март - аз имам мероприятия" - така Бойко Борисов коментира призива на Кирил Петков коалиционното споразумение на ГЕРБ да бъде представено до десет дни. Две седмици ги чаках да се напътуват и доколкото разбирам - никакъв резултат. Ние, за разлика от тях, обмисляме всяка дума и изречение. Това не е документ, който се пише на коляно, за да отразява щенията само на една или друга партия", възмути се той.

"Крайната дума има Кирил Петков, а не Денков. Денков и Габриел бяха компромис, за да може да работи това правителство. Имам безгранично доверие в знанията, опита и уменията на Мария Габриел. ГЕРБ е партията, която носи отговорността. Ако тя е добър премиер, с добри министри, това е плюс за ГЕРБ. Ако се провалят - това ще е минус за нас", обясни бившият премиер. 

Борисов разкри още, че е поискал справка колко пъти са летели самолетите на "Авиоотряд 28".