0

М айка и двете й деца са изчезнали мистериозно, докато са на почивка в Истанбул. Затова алармира съпругът на Елена – Стенли Станев, в профила си във Фейсбук. По думите му съпругата, Сияна и Кристиян излезли от хотела им в турския мегаполис на 27 август и оттогава са в неизвестност. „Телеграф“ се свърза с Министерството на външните работи. Оттам заявиха, че работят по случая, жената е гражданка на Беларус и те ще съдействат децата да бъдат върнати безопасно у нас.

Изтриване

“Скъпи приятели, роднини, близки и познати. Помогнете ми! Най-милите ми на този свят, моето семейство - Елена, Сияна и Кристиан, са в пълна неизвестност от 27 август. Официално са обявени за издирване, но следа от тях няма. При наличие на някаква информация и подробности се обръщайте към мен и съответните органи”, написа Станев във вторник вечерта. При опит да се свържем с него той не вдигаше мобилния си телефон, а по-късно изтри целия си профил във Фейсбук, въпреки че в поста си настояваше медиите да дадат гласност на случая, за да бъде открито семейството му по-бързо.

Версия

„Генералното консулство на България в Истанбул е в контакт с г-н Станев и оказва съдействие в рамките на своите правомощия от самото начало на казуса. Установен е контакт и с Генералното консулство на Беларус в Истанбул, чиято гражданка е съпругата на г-н Станев. Министерството на външните работи и Генералното консулство на Република България в Истанбул ще продължат да съдействат в рамките на своите компетенции в процеса на изясняване на казуса и за осигуряване на безопасно завръщане на децата в България“, обясниха от МВнР. 

Елена Станева с децата Сияна и Кристиян 

 Елена Станева с децата Сияна и Кристиян 
Фейсбук на Стенли Станев