0

60 лева е цената на най-масовите костюми на Дядо Коледа, които се предлагат на българския пазар, показва проверка на „Телеграф“ в специализираните магазини и сред онлайн търговците.

Мъжете, които искат да зарадват своите деца или внуци, осигурявайки им среща на живо с Добрия старец, могат да се маскират до неузнаваемост и с различни аксесоари.

За най-малките вероятно ще е достатъчно впечатляващо да пипнат и само дългата бяла брада.

ПРЕДПРАЗНИЧНО: Дядо Коледовци на мотори кръстосват улиците

С такива желаещите могат да се сдобият и срещу скромната сума от 10 кинта. Все пак има и доста луксозни и скъпи изпълнения, които предполагат многократна употреба и могат да се перат дори в автоматични перални.

За тях обаче трябва да се изръсим доста повече, като цените им могат да надхвърлят 100 лева.

Изчерпани

На доста места вече са изчерпани червените мантии, които не само са с универсален размер, но и спестяват време и усилия при дегизирането.

Те стартират от 25 лева, но за завършена цялостна визия се изисква да се комбинират поне с шапка и брада. Бързо свършват и кадифените костюми с дълъг жакет, панталон с ластик, коледна шапка и широк колан със златиста метална тока.

За тях носителите на коледния дух, които обичат да се маскират, плащат по 125 лева.

Лукс

Най-луксозните професионални костюми обаче струват по няколкостотин лева, а има такива и за над 1600 лв. Дори от тях обаче вече са останали малко бройки, твърдят търговците.

Те са изработени от 100% плюш, включват палто с цип и вътрешен джоб, панталони със страничен джоб, шапка с помпон, регулируем колан, калцуни и бели ръкавици.

Цената му нараства още, ако се прибавят перука, брада, мустаци, както и обувки.

Аксесоари

Сред най-продаваните аксесоари освен брадата и перуката в последните години е и надуваемият корем на Дядо Коледа.

Пътешествие до селцето на Дядо Коледа

Мъжете, които се поддържат в добра форма, могат да увеличат талията си срещу 13 лева за изкуствено шкембе, което се поставя под дрехите.

Сред най-търсените допълнителни артикули са камбанките и типичните кръгли очила на белобрадия символ на доброто.