0

М азохисти сме и това си е.

Пак ще висим на огромни опашки, за да ударим два-три дни море в чужбина, с което ще отбележим по традиция Деня на независимостта - 22 септември. Този път за ужаса на ГКПП-то ще е виновна Германия.

Брутално ще е положението в събота за влизане в Гърция, където нашенци ще изпратят последните летни лъчи с плаж за националния празник..

Причината са засилени проверки, които южната ни съседка обяви, че започва по границите още от петък. 

Охрана

Гърция засилва охраната по всички граници, съобщи министърът по защита на гражданите Михалис Хрисохоидис. Това е във връзка с решението на Германия да ограничи свободното движение в рамките на Шенген.

Той каза, че ако се направи опит за премахване на свободното движение в рамките на Шенген, Атина ще реагира. Гърция има всички способности да защитава границите си, допълни Хрисохоидис. Едностранно премахване на принципите на Шенген няма да реши въпроса с нелегалните мигранти в Европа, категоричен бе гръцкият министър.

Трафик

В петък сутринта трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" бе интензивен. На самия пункт опашки нямаше и се преминаваше бързо. Огромно задръстване имаше обаче при Симитли, където недоизградената автомагистрала „Струма“ свършва и се стеснява до път с едно платно и по една лента за движение във всяка посока.

Във връзка със значително увеличените преминавания през пунктовете „Кулата“ и „Маказа“ на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от "Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.

Опашки в събота се очакват както на ГКПП Кулата, така и около Симитли.