0

П оредно отличие за свръхмодерната сграда на Нова Броудкастинг Груп и Ателие Серафимов Архитекти, което стои зад проекта. Иновативният комплекс, в който се помещава медийната компания, спечели приза за архитектура на международните награди за имоти International Property Awards, които се проведоха в Лондон. Отличието бе в категория “Търговска и производствена архитектура” за територията на Европа.

Преди да получи международното признание, Ателие Серафимов бе наградено и с най-високото отличие в категория „Корпоративни сгради“ от ежегодния национален конкурс в България „Сграда на годината“.

NOVA/Ателие Серафимов

Мегакомплексът на Нова Броудкастинг Груп, разположен на площ от почти 17 000 кв м., е първата и единствена по рода си самостоятелна сграда за електронни медии от ново поколение в България с пет телевизионни студиа, четири радио студиа, просторни апаратни, монтажни и изцяло нов нюзрум. Сградата е със запомняща се архитектура, създадена специално за производството на телевизионна и радиопродукция с най-високо качество. 

Авторитетните International Property Awards са международни награди за имоти, отворени за професионалисти в областта на жилищните и търговски имоти от цял ​​свят. Те отбелязват най-високите постижения на компании, опериращи във всички сектори на индустрията за недвижими имоти. Международната награда за недвижими имоти е световно отличие за високи постижения.