0

Л юбителите на зимните спортове може да се зарадват, защото прогнозата на синоптиците се сбъдна и в планините започна да трупа снежна покривка.

Първи сняг за този сезон наваля в зимния курортен комплекс (к.к) „Боровец“. Снежна покривка има както в курорта, така и по дърветата около пътя Самоков – Боровец. 

„Основният ни приоритет в подготовката, както винаги, са пистите. Освен, че се радваме на днешния снеговалеж, за предстоящия сезон разширихме и системата за технически сняг, като в ски център „Ситняково“ се добавиха голям брой нови стационарни и подвижни оръдия“, заяви Мария Шейнова, маркетинг мениджър. 

Тя добави, че докато текат финалните подготовки за зимата, във връзка със студентския празник, на 9-ти и 10-ти декември, кабинковият лифт ще работи за гостите на курорта, които искат да се разходят в планината. 

По думите на Шейнова „Боровец“ е готов за един снежен, активен и безопасен ски сезон 2024.БТАВ официалната си Фейсбук страница от к.к „Мальовица“ също посочиха, че е завалял първи сняг за този сезон.