0

П рокуратурата свали обвиненията срещу актьора Явор Бахаров за притежание на наркотици, потвърди пред "Телеграф" неговият адвокат Любомир Таков.

Юристът обясни, че действително в Бахаров е намерена суха тревиста субстанция, но тя не съдържа психотропната съставка THC (тетрахидроканабинол). Таков уточни, че е убедил прокурора по делото, че откритата в Бахаров трева е коноп, а не марихуана. Той направи разграничение между двете растения за пушене, като разясни, че конопът съдържа само CBD - съставка, която не е забранена от закона. Според адвоката иззетото количество е едва 0,3 г, като е било примесено с тютюн.

Актьорът е съдействал на полицията. Когато униформените го попитали дали има забранени субстанции у себе си, той сам я предал. Така случаят попада в графа “маловажност”, обвиненията са свалени и досъдебното производство е прекратено. Новината потвърдиха и от прокуратура.

Бахаров вече беше наказан условно, защото го заловиха да шофира след употреба на кокаин в Банско, а преди години е осъждан за хулиганство. Известният актьор беше задържан от полицията на 4 декември и отведен в районното управление.

През 2016 г. отново е заловен да шофира пиян край Созопол и е осъден условно, но изпитателният срок е изтекъл, преди да бъде спрян в Банско. През 2019 г. пък е наказан с пробация заради хулиганство.