0

П о 5 стотака броят нашенци, за да зарадват половинката си с букет от 101 рози за наближаващия Свети Валентин, показа проучване на „Телеграф“. Още отсега имаме поръчки за големи букети, които да бъдат готови сутринта на 14 февруари, разказаха от цветарски магазин в София.

Цветя

Най-продавани за празника и тази година се очаква да бъдат цветята, както и подаръчните кошници с различни видове шоколад, плюшени мечета и козметика. В момента най-търсени са букетите с над 50 рози, като цените им тръгват от 200 лв. за 51 броя червени цветя и достигат до 500 лв. за 101 броя. Сред предложенията е кошница от бели и червени цветя за 500 лв. За 439 лв. може да се поръчат и 59 броя червени рози, поставени в пиафлора във формата на сърце с дървена стойка.

Тренд

Тази година се заформя и нов тренд в напитките за 14 февруари. Модата в момента е да се поръчват различни луксозни чайове. Хората купуват подаръчни комплекти с екзотичен чай и занаятчийски шоколад, разказаха търговци. Сред предложенията е кошница за 38 лв. Хит се очаква да бъде и специален френски чай, който ще бъде пуснат с наименованието „Свети Валентин“ и специално за Деня на влюбените. Съставът му е от черен чай, парченца шоколад, карамел, какаови люспи, ванилия и аромати, а цената за 50 грама, достатъчни за 25 чаши, е 8 лв. Популярни са също бонбониерите с имена, които могат да се поръчат за 40 лв. Според търговци се съчетават идеално с ваучер за масаж за 50-60 лв.

Сувенири

И тази година магазините за сувенири се готвят за наплив на клиенти. Най-много продаваме комплекти луксозни чаши, музикални кутии и ръчно изрисувани купи от стъкло, разказаха от магазинче в столичен квартал. Цените на дизайнерските чаши тръгват от 12 лв., а на комплектите достигат до 30 лв. с луксозна подаръчна кутия. Бижутата също остават сред най-търсените подаръци, като някои известни вериги имат специални промоции за празника. Намаленията достигат до 50 на сто, като предпочитани са пръстените, обеците и талисманите висулки.