0

Сезонът - фаворит на модните дизайнери, е в разгара си, това е една от причините новите колекции с летни обувки, в това число чехлите, предназначени за офис или ежедневна визия, да сюрпризират любителките на елегантния стил, характеризиращ се с прави линии, изчистен дизайн и фини детайли. През топлите месеци на 2023 година представителките на нежния пол ще имат възможността да се възползват от различни модели, предлагащи добро качество и куп удобства. 

Акцент

Единичната лента, която е предпочитана заради комфорта, който осигурява, ще бъде масов избор. В някои случаи могат да се използват две или дори три, но нито една от тях не е между пръстите. Повечето имат идея по-масивна визия, извън категорията на грубите форми. Лентите могат да се преплитат или застъпват, като целта е да не се напластяват. Трябва да имате свобода и следователно прохлада около стъпалото. Ако идеята за по-обемните  нишки не ви допада, то може да заложите на тънки, те са страхотно допълнение за аутфита в офиса. Пасват си с широк панталон, пола и дълги рокли. Ако сте от късметлийките, които се радват на слаби и дълги крака - безспорно това е вашият избор. Бихте могли да намерите и модел с акцент при палеца. Повечето са изработени от подходящ материал, който има необходимата гъвкавост, така че няма да нарани или деформира крака ви. 

Унисекс

Високата подметка е въпрос на вкус, разбира се, и този сезон ще бъде сред предложенията във витрините. Акцент са шарки, разположени по самата подметка, в задната част или преливащи - от лентата съм долния завършек. Унисекс моделите от кожа са с ниска подметка, изработени са от висок клас материали, който покачва цената им. Някои от тях стигат до 400-500 лева, без да блестят с уникален дизайн например. Въпреки това почитателите на здравата мода са категорични в покупките, които ден след ден добиват по-големи размери. 

Тук онова, което “хваща окото”, са метални елементи. В хитовата цветова палитра се нареждат редица нюанси, сред които водещи са мръсно бяло, лате, карамел, кафе… При шоколадов загар заложете на снежнобяло. За по-официална визия, въпреки че чехлите определено не са допълнение към този вид, изберете тъмни цветове - синьо, кафяво, черно. 

По отношение на поддръжката - поддържайте обувките си в топформа, като ги полирате и им слагате продукти за почистване веднага щом започнат да губят вида си. Заложете на препарати и балсами за неутрален цвят. Ако трябва да скриете драскотини, използвайте крем с нюанс, по-лек от основния. Ако процесът "направи си сам" не е за вас, доверете се на професионалистите - услугата е популярна и се предлага на много места. Цената варира от 5 - 25 лева в зависимост от изискванията ви и избора на марки.

Мъжете търсят комфорт

Истината е, че 90% от мъжете не смятат, че чехлите са подходящи за офиса, някои от тях избягват да се появяват с тях на обяд или следобедно кафе заради убеждението, че “това не е стилно”. Всяко правило си има изключение, затова най-добре е да разгледате новите колекции, ако все пак имате желание да “скъсате” за кратко с маратонките или сандалите. Разбира се, мокасините ще останат избор №1 за вечерните събития, както и за тържествата с повод. Но стилните чехли ще се превърнат в пръв приятел за мачовците със спортно-елегантен гардероб. През тази година дизайнерите ще ви предложат добра визия, удобство и разнообразие от цветове - не изпускайте шанса си.