0

М ощен рев на мотори от легендарната американска марка Harley Davidson ще огласи Велико Търново този уикенд. Фестивалът под Царевец започва още в петък вечер с концерт на музикантите от група Overhook и изявени български певци.

Атрактивните мотоциклети ще привлекат вниманието на любителите на високи скорости в рамките на сбирка на притежателите на двуколесните зверове.

Среща

Срещата на гордите собственици за първи път ще се състои в старата столица. Присъствие са заявили рокери от цялата страна, както и Турция, и Гърция. Събитието стартира в петък от 19:00 ч. на площада пред крепостта Царевец. Входът е свободен, предвиден е и кетъринг. В събота в 11:00 ч. стотиците мотори ще могат да бъдат разгледани на ул. „Христо Ботев“. Всеки, който желае, ще може да се снима с тях и да им се полюбува отблизо. По обяд атрактивните машини ще се отправят към Габрово и архитектурно-историческия резерват „Етъра“.

История

Над 300 собственици на мотори Harley Davidson от Балканите, главно от Гърция, Турция, Сърбия и Румъния пристигат във Велико Търново в края на седмицата. Това съобщи инициаторът на събитието Петър Стефанов. За първи път сбирката ще се състои в старата столица и е част от културния календар на община Велико Търново. Марката Harley Davidson се е наложила в мотосредите като еталон за качество. Компанията води началото си от далечната 1903 г., когато е създадена в Милуоки, щата Вирджиния,САЩ, от двамата приятели Уилям Харли и Артър Дейвидсън. Притежатели на мощните возила са световни знаменитости, бизнесмени, спортисти и т.н.