0

Н е е за вярване, но в БГ всичко се случва. А за куриозите в БДЖ – да не говорим.

Такъв куриоз преживяха пасажерите от пътническия влак Пловдив-Димитровград, когато на излизане от Пловдив машинистът съобщил: "Дотук бяхме. Пантографът се заключи". 

Българина обаче не може да го уплаши едни сдал багажа пантограф. Пътниците си плюли на ръцете и избутали локомотива, за да бъде коригирана повредата.

За куриозния случай съобщава във Фейсбук профила си писателката блогърка Йорданка Николова (Дани дел Нико), която е пътувала във влака и е станала свидетел на екшъна.

По нейните думи, след като машината спряла, тя подхвърлила репликата да бутнат влака, за да тръгне. Нейната идея с радост е прегърната и от машиниста, и от пътниците.

"След около двадесетина метра мъжете се върнаха и за щастие се получи. Пантографът се включи и всички радостно потеглихме", пише още тя. Машинистът пък се пошегувал, че довечера ще бъдат в новините.

От БДЖ са потвърдили за инцидента: ”Сутринта младежи са помогнали при ситуацията с пътническия влак за Димитровград.  Влакът е останал без напрежение в контактната мрежа в участък при Вагоно-ремонтното депо Пловдив”, информира за Радио Пловдив, позовавайки се на информация  от пресцентъра на българските железници.