0

14-годишно момче тази сутрин е прието в "Пирогов" с алкохолно отравяне. По неофициална информация ученикът от 88-о училище в кв. "Овча купел" е присъствал на абитуриентски бал.

От училището потвърдиха за случая и заявиха, че вече са потърсили родителите на детето за обяснение.

Полицията предприема специални мерки за абитуриентските балове. Вече са огледани редица обекти, където младежите ще празнуват. Проведени са срещи с различни училищни ръководства, за да бъдат планирани мерки за безопасност, обменена е информация и с Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", съобщи Милорад Йорданов от "Охранителна полиция".

Той посочи, че вече са направени огледи на районите около училищата. Текат и беседи с родители, ученици и учители.

Полицията вече е говорила и с кметовете по темата за опазване на обществения ред. С частните охранители вече са обсъдени и мерките за проверки в заведенията.

Полицията ще следи за действията на криминалния контингент, както и за нетипично паркирани коли. Засилен контрол срещу наркоразпространението ще има около училищата, каза Йорданов.

Той припомни, че ползването на пиротехника е стриктно регулирано и заяви, че при нарушения ще има и наказани.

Мария Ботева от "Пътна полиция" посочи пред БНТ, че ще има повече екипи, които да подпомагат безопасното преминаване на тържествата, за да бъде гарантирана сигурността и на непразнуващите.

Ботева припомни, че има случаи на празнуващи, които карат след употреба на алкохол и наркотици. Полицията няма да подмине това, увери тя.

Традиционното подаване през прозореца ще бъде санкционирано с по 50 лева - както за шофьора, така и за празнуващия.